donderdag 14 mei 2009

Duiftentoonstelling in Oslo

Sanneke Duijf heeft haar MA examen tentoonstelling in Oslo over een paar weken. Deze vindt plaats van 4 juni t/m 7 juni.

Voor de tentoonstelling kijk hier

Hieronder staat Sanneke Duijf's artist's statement voor haar eindexamenwerk.
Deze site is aan dit werk gerelateerd.

Alles blijft veranderen:
Visuele sociale wisselwerking in het tijdperk van digitale communicatie.

Onze snelle maatschappij heeft waarschijnlijk een ander tempo nodig om mensen zich met zichzelf en anderen betrokken te laten voelen. Mensen worden vindingrijker wanneer ze worden uitgedaagd en in voor in ongewone situaties terecht komen. Bewust ontworpen interventies in ons dagelijks leven kunnen ons een moment van rust en bezinning opleveren.

Wat nu gebeurt in onze Design wereld is dat aan de ene kant het zakelijk leven wordt blootgesteld aan kunst en dat andere kant kunst wordt gecommercialiseerd. Dit creëert nieuwe situaties, interpretaties en interfaces. Ik heb er voor gekozen om deze gelegenheid te gebruiken om vormen van sociale betrokkenheid te ontwerpen.Ik ben niet in staat om mensen te veranderen noch gedrag te veranderen. Ik kan echter wel ruimte creëren en ik kan oefeningen creëren die leermomenten geleiden, zelfreflectie stimuleren en bewustwording activeren. Dit alles, hoop ik, zal positief gedrag en zelfbeschikking bij het individu naar boven brengen.

Tijden zoals nu, wanneer een wereldwijde economische crisis plotsklaps opdook, geven ons den mogelijkheid om een onze ogen te openen en te bezien wat er echt is: het is een kans om te hervormen in plaats van gehaast proberen om de crisis te bezweren volgens de oude patronen. Er is een reden waarom zaken opeen hopen- het is tijd voor verandering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten